przyrządzanie dań ze ślimaków

Moderator: Harmonia

twojtyp
Posty: 2
Rejestracja: 2014-10-29, 10:15
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: twojtyp » 2014-10-29, 10:21

Ja lubię winniczki po francusku z przepisu mojej cioci mieszkającej w Francji. U niej jadłam pierwszy raz i bardzo mi smakowały. teraz czasami sama przyrządzam :lol:

cool.muszla
Posty: 1
Rejestracja: 2014-11-30, 22:28
Lokalizacja: stamtąd
Kontakt:

Post autor: cool.muszla » 2014-12-08, 19:22

twojtyp pisze:Ja lubię winniczki po francusku z przepisu mojej cioci mieszkającej w Francji. U niej jadłam pierwszy raz i bardzo mi smakowały. teraz czasami sama przyrządzam :lol:
jaki to przepis?jak wpisuję w wyszukiwarkę, to te "winniczki po francusku" mozna przyrządzić na co najmniej kilkadziesiąt sposobów ;)
skąd wziąć fajny wystrój sali na imprezę? wypożyczalnia mebli eventowych zaprasza!

Awatar użytkownika
enge
Posty: 95
Rejestracja: 2013-08-29, 11:43
Lokalizacja: Siedlce

przepis

Post autor: enge » 2014-12-23, 07:42

Zamierzam na swieta przyzadzic dwa dania z slimakow zapiekane w ciescie i po burgundzku. Moje pytanie czy uzyc slimakow w calosci czy tylko noge ?( Slimaki muller)
Ślimak chowa się w skorupie.
Głupie żarty, bardzo głupie

etrbn
Posty: 1
Rejestracja: 2015-03-09, 11:01
Lokalizacja: Wałcz

Post autor: etrbn » 2015-03-09, 11:05

Chciałbym skonsumować ślimaki, zastrzegam, że będę to robił pierwszy raz w życiu. Co powinienem zjeść żeby się nie zrazić do nich?

to.mecz.q
Posty: 37
Rejestracja: 2013-07-23, 10:33
Lokalizacja: łopolskie

Post autor: to.mecz.q » 2015-03-09, 22:22

etrbn pisze:Chciałbym skonsumować ślimaki, zastrzegam, że będę to robił pierwszy raz w życiu. Co powinienem zjeść żeby się nie zrazić do nich?
Odradzam stanowczo muszlę 8-)
A polecam udko, czyli nóżkę ślimaka.
Chociaż gdzieś czytałem że najlepsza jest wątróbka :lol1: :lol1:

starszy
Posty: 218
Rejestracja: 2014-12-12, 17:36
Lokalizacja: lubuskie

Post autor: starszy » 2015-03-10, 03:01

Jeszcze nie urosly, a moze sie nawet jeszcze nie wykluly,a Wy juz je zjadacie.To sie nazywa apetyt.
starszy

jagodaj
Posty: 2
Rejestracja: 2016-01-26, 13:59

Post autor: jagodaj » 2016-01-26, 14:17

Ja jakoś nie jestem przekonana co do ich konsumpcji, wolę od razu sprzedać niech się Francuzi zachwycają :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość